Mexicaanse griep door de Mexicaanse griepprik?




Al geruime tijd rommelt het rondom de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. Het vaccin dat uit twee componenten bestaat, die drie weken na elkaar worden toegediend, zou bijwerkingen kennen. De officiële bijwerkingen, die regelmatig worden genoemd zijn onder andere plaatselijke zwelling en roodheid op de plaats van de injectie. Maar ook koorts zou één van de bijwerkingen zijn. Maar gaat het hier eigenlijk wel om een bijwerking?

Een paar dagen geleden bleek dat één derde van de kinderen ziek werd na de Mexicaanse griepprik. Bij volwassenen worden inmiddels vergelijkbare statistieken genoemd. Zeker is dat de symptomen die optreden wel erg veel gelijkenis vertonen met die van de Mexicaanse griep zelf. Ernstige keelpijn, koorts en benauwdheid bijvoorbeeld. De eerste twee zijn typische symptomen van de Mexicaanse griep en niet van een andere, meer gangbare seizoensgriep.

Het vaccin is op basis van onderzoek veilig gebleken, want is op meer dan tienduizend mensen getest. Er is echter niet getest op de verschillende risicogroepen. En op wat nu precies de kans is dat iemand door een verzwakte afweer de Mexicaanse griep zou kunnen krijgen van de Mexicaanse griepprik.

Om die reden lijkt het meer dan ooit raadzaam om bij slechte gezondheid of verzwakking extra goed na te denken over wel of niet vaccineren.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar